W mojej OI również spokój i cisza z zamkniętym szyberem - prędzej słyszę opony
[O2] problem z gniazdem pasów bezpieczeństwa
Zwiń
X
-
[O2] problem z gniazdem pasów bezpieczeństwa
Witam,
mam problem z gniazdem pasów bezpieczeństwa od strony kierowcy, podczas jazdy włącza się sygnalizacja niezapiętych pasów. Czy ktoś rozbierał gniazdo lub ma pomysł jak pozbyć się tego problemu ?
Pewnie jakiś czujnik nawala ale nie mam pojęcia jak się do niego dostać.
Pozdrawiam
PepetPozdrawiam
Pepet
-
-
Jest jeden sposób jeśli pamiętasz o tym aby pasy zapinać sam z siebie a nie czekasz na piszczka...
Wyjmij kluczyk z stacyjki !!! (tak profilaktycznie)
Odsuwasz fotel kierowcy do tyłu maksymalnie.
Patrząc z pozycji siedzącej do przodu - to po lewej stronie tuż przed końcem szyny przesuwu fotela znajduje się plastikowa czarna klapa - podważasz ją delikatnie do góry
Jak ją zdejmiesz widzisz dwa złącza:
1. Żółte - NIE DOTYKAĆ TO OD PODUSZKI !!!!
2. Czarne - to właśnie jest sygnalizator
Odpinasz czarne i połowicznie po kłopocie .... piszczeć już nie będzie bo sygnalizacja jest na stałe wyłączona :wink:
Pozdrowienia
JacekMam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...
Komentarz
-
-
Mam to samo. Jak dociskam klamrę pasa to nie dzwoni, a bywa, że jakiś czas jest OK. Ale nie da się tak jeździć!
W serwisie krzyknęli 218 zetów za nowy zatrzask pasa kierowcy plus około 100 za wymianę (demontaż/montaż fotela + 2 śruby).
Na razie wypiąłem kabelek i po problemie, ale zastanawiam się czy zatrzask pasa jest rozbieralny?
Komentarz
-
-
możesz Vagiem wyłaczyc sygnalizację zapięcia pasów-wtedy komp uważa, że nie masz tego zamontowanego a obywa się bez dłubania przy złaczkachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Marek0, gdybyś uważnie przeczytał tobyś wiedział, że odpięcie kabelka lub zmiana kodowania grozi tym, że auto uważa że nie masz zamontowanego czujnika zapięcia pasów :!:
natomiast w mojej ocenie rozbieranie gniazda nie jest najlepszym rozwiązaniem problemuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz